De danska handbollslandslagen triumferar i VM och EM

Under de senaste åren har Danmarks herr- och damlandslag i handboll etablerat sig som några av de mest framgångsrika och respekterade lagen i internationella mästerskap. Både herr- och damlandslagen har nått stora framgångar i världsmästerskap (VM) och europeiska mästerskap (EM), vilket verkligen har satt Danmark på handbollskartan som en verklig stornation.

Herrlandslaget har varit en dominerande kraft i internationell handboll under de senaste åren. En av deras mest framstående prestationer var att vinna guldmedaljen i VM 2019, som ägde rum i Danmark och Tyskland. Detta var Danmarks första VM-guld i herrhandboll, och de besegrade Norge i finalen med en övertygande seger på 31-22. Under de två efterföljande upplagorna, 2021 och 2023, har de framgångsrikt försvarat denna titel. Vid Europamästerskapen har herrlaget vunnit två guld (2008 i Norge och 2012 i Serbien), fyra brons (2002 i Sverige, 2004 i Slovenien, 2006 i Schweiz och 2022 i Ungern och Slovakien) samt ett silver (2014 i Danmark). Laget har även gjort en stark prestation vid Olympiska spelen och vunnit ett guld (2016 i Rio de Janeiro) och ett silver (2020 i Tokyo).

Det danska damlandslaget är också inne i en framgångsrik period. Såväl vid Världsmästerskapet 2021 som Europamästerskapet 2022 har de lämnat turneringen med en medalj kring halsen och laget visar inga tecken på att sakta in på farten. Till vintern står de tillsammans med Norge ock Sverige som värdnationer för VM när nya framgångar ska skördas.

För både herr- och damlandslagen har deras framgångar varit resultatet av en kombination av exceptionell talang, hårt arbete och en stark laganda. Tränarna och spelarna har fokuserat på att utveckla sina färdigheter och tekniker, samt att samarbeta effektivt på planen. Detta har i sin tur lett till ett ökat intresse för sporten och en lyckad lansering av våra danska handbollssajter Vm-handbold.dk och Em-handbold.dk. Inom loppet av ett par veckor tog nationens damer ett EM-silver och herrarna ett VM-guld vilket lockade många till att läsa mer om turneringarna, någonting som man kan göra på våra sajter. Förhoppningsvis får vi minst lika fina prestationer från laget under nästa säsong.