VMhockey.se stormar fram – Bland Sveriges toppskikt i sökmotortrafik

Sportnyhet Sverige presenterar stolt VMhockey.se som en av Sveriges mest trafikerade nyhetssajter. Under junior-VM i hockey (JVM) på svensk mark skapade vi en våg av engagemang, där sajten lockade en enorm publik under december.

Det blev besöksrekord även detta JVM för vår sajt VMhockey.se.

Denna framgång har kastat VMhockey.se in i rampljuset på Ahrefs topp 100-lista över sajterna med högst organisk trafik i Sverige under december månad. Med organisk trafik menas de besökare som tagit sig till vår hemsida genom att göra en sökning på sökmotor så som exempelvis Google.

Ahrefs är ett internationellt verktyg inom digital marknadsföring som används för att bland annat mäta besökstrafik. Ahrefs topplista är baserad på den uppskattade organiska trafiken under perioden 1-31/12 2023. På listan hittar ni oss på plats 99, detta i konkurrens med de stora mediehusen, samhällsnyttiga hemsidor samt webbshoppar mitt i julhandeln.

Det ska tilläggas att denna topplista ej tar hänsyn till den totala trafiken, ifall den tillkommit via sociala medier, genom appar, direktbesök (skriver in hemsidans adress direkt) med mera, utan enbart om man rankar på ex Google och där igenom får sin trafik.

VMhockey.se slår rekord – Tar plats på den svenska mediescenen i december

VMhockey.se, en del av Sportnyhet AB har markerat sin närvaro på den svenska mediescenen i december. Här är några imponerande milstolpar:

 1. Sveriges 6:e största nyhetssajt i december: I en månad fylld med tät konkurrens, står VMhockey.se som den sjätte mest besökta mediesajten i hela Sverige.
 2. Toppskiktet i Södermanland: Inte bara nationellt, VMhockey.se är den största mediesajten i Södermanland, med huvudsäte i Nyköping.
 3. Tredje största sportmediasajten i Sverige: Genom detaljerad analys via Ahrefs, framträder VMhockey.se som den tredje största sportmediasajten i landet.

– Jag är otroligt stolt över denna bedrift och teamet, att vi som ett litet sportmediaföretag kan vara uppe och slåss med de stora jättarna är väldigt häftigt. Detta är en bekräftelse på att allt vårt arbete har verkligen gett effekt, säger Anders Granström som är chefredaktör på VMhockey.se och hela Sportnyhet AB.

Det ska dessutom noteras att siffrorna ovan endast är baserade på december månads besöksstatistik, där den mer intensiva delen av junior hockey VM spelades först i början januari.

Tredje största sportsajten i Sverige

Under december månad tar vi en tredje plats bland sportnyhetssajter i Sverige.

Svenska sportsajterna med mest organisk trafik

 1. Aftonbladet.se/sportbladet – 1 100 000 besök från sökmotorer
 2. Fotbollskanalen.se – 1 100 000 besök från sökmotorer
 3. VMhockey.se – 985 000 besök från sökmotorer
 4. Expressen.se/sport/ – 503 000 besök från sökmotorer
 5. SVT.se/sport/ – 488 000 besök från sökmotorer

På topplistan kan vi enbart se hur mycket sökmotortrafik Aftonbladet.se, Expressen.se, SVT.se & Sverigesradio.se fick totalt som sajter. Men med hjälp av Ahrefs så kan vi titta på hur mycket trafik från sökmotorerna som deras sportavdelning har. Det är längst till höger under ”Organiskt sök – Trafik” som ni hittar den siffran.

Om man då plockar bort varumärkesökningar, dvs sökningar på sajtens namn, klättrar vi faktiskt förbi Fotbollskanalen i på listan och placerar oss 2:a efter Sportbladet (som har färre varumärkessökningar än Fotbollskanalen).

Sjätte största nyhetssajten i Sverige

Det finns dock flera stora nyhetssajter på listan som även de bevakar det som händer i sportvärlden. Vi har därför med hjälp av Ahrefs tagit fram statistik specifikt för sportsektionerna hos Aftonbladet, Expressen, SVT samt Sveriges Radio.

Svenska nyhetssajter med mest organisk trafik

 1. Aftonbladet.se – 16 miljoner besök från sökmotorerna
 2. Expressen.se – 13 miljoner besök från sökmotorerna
 3. Svt.se – 5,8 miljoner besök från sökmotorerna
 4. Sverigeradio.se – 3,2 miljoner besök från sökmotorerna
 5. Fotbollskanalen – 1,1 miljoner besök från sökmotorerna
 6. Vmhockey.se – 985k besök från sökmotorerna

Näst största renodlade sportsajten i Sverige

Under december månad tar vi en andraplats bland de renodlade sportsajter i Sverige. Med 985 000 besökare på Google, är det endast Fotbollskanalen med 1 100 000 besök som passerar oss.

Att ha tagit sig hit som ett litet företag är någonting som vi är mycket stolta över. Speciellt då vi inte har jobbat med någon branding av våra sajter, utan tagit oss till denna position enbart med hjälp av sökmotorerna. För att ge en liten jämförelse, så har Fotbollskanalen 130 000 varumärkessökningar varje månad, medan VMhockey endast har drygt 100 sökningar.

Mest sökmotor-trafik i relation till vår storlek

De större nyhetssajterna drivs av en stor redaktion som gemensamt skapar artiklar som lockar till sig en stor läsarskara. Bakom våra sajter står endast tre personer som tillsammans bygger ett innehåll som når ut till en stor publik. Sett i relation till vår storlek i jämförelse med konkurrenterna, är det betydligt fler som tar del av vårat innehåll.

Det ska även tilläggas att den redaktion som jobbar med VMhockey.se är densamma som även skriver för våra andra sajter, där vi bland annat bevakat damernas handbolls-VM och innebandy-VM under december månad. Sportnyhet Sverige äger många sajter där EM-fotboll.se, VM-fotboll.se, Handbolls-VM.nu, Handbolls-EM.se och just VMhockey.se finns med bland de sajter som drar mest trafik.

Största mediet i Sörmland

Sportnyhet Sverige är baserade i Nyköping och man är det enda mediet från Södermanland som placerat sig på listan. Detta gör oss till det största mediet i länet när det gäller sökmotortrafik.

Här är en print screen på hela listan, detta är då sidan och listan kommer att uppdateras 1 februari med trafiken för januari månad.