Detaljerna klarnar kring fotbolls VM

En av de största höjdpunkterna för oss under 2022 är kanske inte alltför otippat världsmästerskapet i fotboll. Det ses trots allt som det största idrotts-evenemanget och därmed finns det ett stort intresse för att hitta information kring matcherna som kommer att spelas.

Under juni månad blev de sista lagen klara för mästerskapet, när Wales, Australien och Costa Rica vann sina viktiga playoff-matcher. Det europeiska landslaget placeras nu in i grupp B tillsammans med Iran, USA och England. Samtidigt får vi se Australien i grupp D, ihop med Frankrike, Danmark och Tunisien. Costa Rica återfinns i sin tur i grupp E där även Tyskland, Spanien och Japan lottats in. Just denna grupp kan bli väldigt spännande att följa, då de två europeiska lagen lär göra upp om topp-placeringen i tabellen.

En viktig del för oss att presentera för våra besökare är TV-tider, vilket är någonting som väldigt många letar efter i samband med större mästerskap. Speciellt när matcherna visas av flera olika kanaler såsom de görs under Världsmästerskapet. Här i Sverige är det SVT och TV4 som kommer att dela på matcherna. Redan nu har denna fördelning gjort, där SVT får äran att sända öppningsmatchen mellan Senegal och Nederländerna. Finalen den 18 december visas i sin tur av TV4. Vilka profiler som kommer att synas i samband med sändningarna är ännu inte spikat, men med stor sannolikhet lär många av de profiler som syns under sommarens EM att återkomma även i vinter.

En ytterligare nyhet som FIFA presenterade härom dagen är att de 32 landslagen tillåts ha med sig 26 spelare vardera, istället för standardsiffran som ligger på 23 stycken.