Stora handbollsmästerskap under vintern

Vinter förknippas ofta idrottsmässigt med alpin sport och lagsporten ishockey. Men en annan sport som ofta hamnar i strålkastarljuset under den här delen av året är handbollen. Sportnyhet Sverige kan nu presentera sin norska satsning på sporten med två nya hemsidor.

Jämna år gör såväl herrarna som damerna upp om titeln som Europamästare och på ojämna år är det istället världsmästerskapet som står i fokus. Turneringen för damlandslagen arrangeras strax innan jul och herrarnas mästerskap följer sedan i mitten av januari.

Om bara ett par veckor reser världens 32 bästa damlandslag till Spanien, där man kommer göra upp om vem som är det bästa handbollslandslaget i världen. Matcherna äger rum i städerna Llíria, Castelló, Granollers och Torrevieja, där Sveriges möten spelas i den förstnämnda av orterna. Norges lag kommer i sin tur hålla till i grupp C som spelas i Torrevieja, där man räknas som ett av de starkare lagen som bör avancera till turneringens nästa del. På Handball-vm.com kan du läsa allt om turneringen och även följa lagen resa mot guldet.

Torsdagen den 13 januari startar sedan herrlandslagen sin resa i Europamästerskapet som den här gången arrangeras i Ungern och Slovakien. Håndball-em, som det kallas på norska, inkluderar 24 landslag där de norska herrarna ställs mot Litauen, Ryssland och Slovakien. Den allra första matchen spelas mot självaste hemmanationen på premiärdagen, samtidigt som det svenska laget tar sig an Bosnien & Hercegovina. Tar sig båda lagen vidare till mellanrundan så kommer vi få se ett spännande rival-möte mellan de nordiska giganterna