Vår hockeybevakning växer!

Idag är det inte mindre än två månader kvar tills pucken släpps i de allra första matcherna i herrarnas hockey VM 2022. Lagom till mästerskapet i fjol expanderade vi med sajter i såväl Finland och Norge. Inför årets upplaga tar vi ett ytterligare steg utanför Sveriges gränser och lanserar sajter för den danska och tyska marknaden. Satsningen är vår första, men inte sista i dessa länder.

Hockeyn i Danmark är hetare än på länge. Såväl herrlandslaget som damlandslaget gjorde debut i Olympiska Spelen i februari där bägge lagen imponerade stort. Till hösten har nationen tilldelats värdskapet för damernas världsmästerskap, som kommer att spelas i Herning och Fredrikshamn under perioden 26 augusti-4 september. Därav känns vår lansering av Hockey-vm.dk helt rätt. Här presenterar vi all information inför det stundande världsmästerskapet med ett fokus på det danska landslaget och deras motståndare. Laget kommer att spela i grupp A under ishockey VM, som håller till i den finska huvudstaden Helsingfors under gruppspelet.

Ett annat lag som återfinns i gruppen är Tyskland, vars landslag också har visat upp en enorm utveckling under de senaste åren. Under VM 2019 nådde man en sjätteplats och här senast gick man hela vägen till en semifinal. Även i OS har laget gjort starka insatser, där man 2018 chockade hela vägen när man tog sig till final. Den här gången tog resan dock slut i playoffen, men trots det är det många som tror på laget under det stundande världsmästerskapet, eller Eishockey WM som det kallas på tyska. För den tyska publiken lanserar vi därför WM-eishockey.de, som presenterar allt du vill veta om världsmästerskapet i ishockey på ett språk som många i Europa pratar.