Europatipset drar igång igen

Att Convid-19 (Coronaviruset) har haft en stor inverkan på sporten är det nog få som missat. Fotbollsligor har pausats på obestämd tid samtidigt som andra (ex franska ligan) har valt att avsluta säsongen i förtid.

Tuffast för oss var när Hockey-VM ställdes in, Fotbolls-EM flyttade till 2021 och till sist när sommar-OS också flyttades 1 år framåt. Det är enbart hockeyligan och fotbollsligan i Vitryssland (i Europa iaf) som fortsatt som planerat.

Att sporten pausades och ställdes in hade i sin tur påverkan på betting. Finns det ingen sport så finns det inget att spela på. Stryktipset och Europatipset ställdes in för första gången någonsin i spelets historia.

Ljusningen kom när Angela Merkel informerade om att Bundesliga kunde starta upp igen. Det var startskottet som ledde till att fler ligor började öppna upp så som Norska, danska, österrikiska, portugisiska med flera. De flesta ska starta sitt ligaspel i juni.

Att Bundesliga valt att starta har även öppnat för att Europatipset kan göra detsamma. Båda dessa är efterlängtade, av oss likväl som fotbollsfansen och de som gillar att spela på tipset. Vad resultatet för Europatipset i helgen blir återstår att se.

Dock väntar vi fortfarande på att Allsvenskan och Superettan ska starta igen. Förhoppningsvis får vi veta mer på fredag efter att Svenska Fotbollsförbundet mfl ska träffa Folkhälsomyndigheten. Dock har Anders Tegnell signalerat för att invänta utfallet med Bundesliga innan ett beslut tas.

Spännande är det i vilket fall som helst.